Adezive si cartonase – o joaca pentru cei mici, o pasiune pentru cei mari

Majoritatea am decoperit pasiunea de a colectiona in copilarie si cu precadere aceasta a luat nastere odata cu placerea de a mesteca guma turbo sau cin-cin si de a colectiona surprizele lor pe care le jucam la risca, remi, carti sau ale jocuri populare din anii 90. Pasiunea a luat amploare dupa aparitia primelor albume de adezive cu fotbalisti, editate de editurile romanesti Arti Grafiche Giacon si EUROM 2050. Istoria continua cu aparitia albumelor Panini, iar ceea ce era un joc copilaresc s-a transformat intr-o adevarata pasiune pentru adulti care investesc in medie 300 de lei lunar pentru a colectia albumele Panini (si nu doar pe cele de la Panini).

Pentru prima data in Romania, Panini a lansat albumul Europe ’96 care infatiseaza jucatorii echipelor participante la campionatul european din Anglia 1996. Datorita succesului avut, Panini a inceput sa lanseze in Romania an de an adezive cu fotbalisti si cu personaje din desene animate, pentru ca in urma cu cativa ani sa aduca in Romania albumele de cartonase UEFA Champions League Adrenalyn XXL care s-au bucurat de un real succes.

Ultima colectie de adezive lansata de Panini in Romania (martie 2013) este reprezentata de albumul dedicat echipei Manchester United, echipa campioana a Angliei si cuprinde 168 de adezive.

In afara de Panini, in Romania mai lanseaza colectii de adezive sau sticker-e urmatoarele :

  • Chipicao;
  • Billa;
  • Mega Images;
  • Cora;
  • Libertatea.

(probabil si altii).

Related Posts

claudiu

O prezenta ocazionala in web-ul romanesc.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.