Cum sa adaugi jQuery la site-ul tau

Ma plictisesc, atat de tare incat week-end-ul asta m-am apucat sa invat jQuery. Pentru aceasta, in perioada urmatoare mai multe tutoriale si articole despre jQuery (si java script) vor aparea pe blog.

Pentru inceput voi atinge urmatoarele doua puncte:

  • Ce este jQuery;
  • Cum sa adaugi jQuery la site-ul tau.

Se spune ca pentru a invata jQuery trebuie sa stii HTML, CSS si Java Script. HTML am invatat in urma cu 10 ani, in perioada liceului si putin in facultate, iar cu CSS ma descurc. Sper sa mearga si fara JavaScript.

Definitie: jQuery este o librarie JavaScript care simplifica programarea in JavaScript. In alta ordine de idei, jQuery “incapsuleaza” task-urile comune din JavaScript, si astfel scrii mai putine linii de cod pentru ele.

Cum adaugi jQuery la site-ul tau ?

Pentru a adauga si folosi jQuery in site-ul tau exista doua modalitati:

  1. download-ezi jQuery de pe jQuery.com;
  2. adaugi jQuery dintr-un Content Develivery Network (CDN) cum ar fi google cdn. Pentru asta adaugi urmatoarea linie intre tag-urile head :

<script src=”http://ajax.googleapis.com/ajax/libs/jquery/1.11.1/jquery.min.js”></script>

Avantajul evident al celei de-a doua abordari este “rapiditatea” prin care jQuery este adaugat site-ului tau. Pe langa acesta, un avantaj “mai practic” exista: majoritatea utilizatorilor de internet au vizitat google (astfel jquery exista in cache). jQuery va fi incarcat din cache, rezultand intr-o incarcare mai rapida a site-ului tau.

Acum poti folosi jQuery in site-ul tau. Success!

Related Posts

claudiu

O prezenta ocazionala in web-ul romanesc.

This Post Has 2 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.