Intrebari destepte la interviul de angajare

Pentru ca suntem destepti mergem la interviul de angajare, unii dintre noi mai des, altii mai rar. Greseala pe care o fac cei mai multi dintre noi este ca merg la interviu cu capul plecat si cu ideea ca se afla acolo pentru a fi evaluati de catre posibilul angajator. In opinia mea, evaluarea trebuie sa fie facuta de ambele parti, angajatorul te evalueaza pe tine, in timp ce tu evaluzi posibilul viitor angajator al tau (nu de alta, dar urmeaza sa petreci ani buni alaturi de el si nu vrei sa fie o lepra).

Iar pentru ca painea si cutitul se afla la intervievator si, in plus, te afli pe terenul lui trebuie sa-l lasi sa inceapa interviul asa cum l-a pregatit initial, insa poti participa activ la schimbarea directiei in care se indreapta interviul.

“Momentul tau de glorie” vine la sfarsit cand intervievatorul iti ofera sansa de a-i adresa orice intrebare vrei tu. Mai jos iti sugerez cateva intrebari :

 1. Ce asteptari aveti de la un proaspat angajat in primele 3 luni?;
 2. Care sunt provocarile viitorului job?;
 3. Cum considerati ca va evolua proiectul in urmatorii 5 ani?;
 4. Care sunt caracteristicile principale ale echipei in care urmeaza sa lucrez?.

Bafta la interviul de angajare!

Related Posts

claudiu

O prezenta ocazionala in web-ul romanesc.

This Post Has 2 Comments

 1. Nu stiu daca sunt cele mai stralucite. De fapt, nu cred ca exista un set standard de intrebari, cred ca cel mai bine ar fi sa pui intrebari in functie de ce reiese din discutie…

 2. @Yamasha
  Cu siguranta un set standard de intrebari nu exista.
  Si nici nu recomand sa mergi la interviu chitit sa pui o intrebare anume pentru ca acela este din start un interviu pierdut.

  Dar cu niste idei generale trebuie sa mergi acolo.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.