Intrebari destepte

Intrebarile destepte, sau incuietoare cum mai sunt ele numite, sunt genul de intrebari care la prima vedere par intrebari copilaresti si lipsite de noima. Cele mai multe dintre aceste intrebari sunt preferatele intervievatorilor in timpul interviului de angajare, si vorbesc aici despre companii precum Amazon, Facebook sau eBay care isi testeaza viitorii candidati cu intrebari precum:

  • Cum ati descrie un mar?
  • Are oaia constiinta?
  • Ce va fascineaza cel mai mult la creierul uman?
  • Ce procent din volumul total de apa al lumii se regaseste intr-o vaca?
  • De ce capacele de la canalizari sunt rotunde si nu patrate?
  • Ganditi-va la povestea lui Romeo si a Julietei. A fost Romeo impulsiv?
  • Cate cauciucuri de masina exista in Romania?
  • Unde mi-ai recomanda sa fac concediul anul viitor?

Astfel de intrebari bizare au inceput sa fie puse pentru prima data candidatilor la admiterea in cadrul universitatilor de top, ele fiind o incercare de a separa “pleava de grau si pe cei destepti de ambele”. Prin aceste intrebari, profesorii universitatilor evaluau doua aspecte ale candidatilor: pe de o parte, nivelul de cunostinte ale candidatilor si pe de alta parte modul in care acestia gandesc.

In urma cu cativa ani intrebarile de acest gen au fost preluate de marile companii si sunt adresate candidatilor la interviul de angajare si au menirea de a oferi o idee despre cum persoana care urmeaza a fi angajata in companie intelege, abordeaza si trateaza neprevazutul. Fireste, la auzul acestor intrebari majoritatea candidatilor raman muti si-si pierd temporar capacitatea de a se exprima. Acesta este cel mai important aspect pe care candidatii trebuie sa-l aibe in vedere pentru pregatirea interviului de angajare!

Consideri ca este dificil de raspuns la intrebarile de mai sus? Ce-ai raspunde daca intervievatorul ti-ar adresa urmatoarea intrebare

Ce te face sa crezi ca eu gandesc?

?

Related Posts

claudiu

O prezenta ocazionala in web-ul romanesc.

This Post Has 2 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.