Liga 1 din Romania – situatia dupa 19 etape

[Post Actualizat, 23 decembrie 2013] Activitatea primei ligi de fotbal din Romania se afla in perioada sarbatorilor de iarna in mijlocul celei de-a XIX-a etape. Chiar daca in urma cu cateva etape clasamentul indica echipa Steaua Bucuresti favorita certa la titlul de campioana, in urma ultimelor rezultate inregistrare, situatia s-a schimbat mult … si, as indrazni eu sa spun, in bine. De ce? Suspansul este mai mare, iar spectacolul la el acasa 🙂

Acum, Steaua Bucuresti se afla pe locul trei in clasament, la sase puncte in spatele liderului (Astra Ploiesti). Si ca totul sa fie interesant, in urmatoarele zile, cele doua echipe vor juca doua meciuri directe (meciul din etapa a XIX-a, la Bucuresti si meciul restanta, la Ploiesti sau Giurgiu). Acum, clasamentul arata asa:

Liga 1 - Clasament Partial dupa 19 etape
Liga 1 – Clasament Partial dupa 19 etape

Eu, ma gandesc la urmatorul scenariu. Victorie Astra Ploiesti in ambele meciuri directe cu Steaua Bucuresti, coroborate cu victorii ale lui Dinamo Bucuresti, CFR Cluj, Vaslui + victorie Petroul in etapele 19  si 20, si Panduri in etapa 20.

Acest scenariu arunca Steaua la 12 puncte de locul 1 si 8 puncte distanta de locul secund … S-ar situa chiar in afara locurilor care duc in cupele europene in spatele Vasluiului sau al lui Dinamo Bucuresti.

Este, oare, posibil ca din favorita certa la titul de campioana sa ajunga echipa din Bucuresti outsider? Ar fi posibila recuperarea diferentei de 12 puncte?

P.s: sper ca rezultatele sa contrazica scenariul de mai sus. Nu de alta, dar eu vreau Steaua Campioana!

*Update, 23 decembrie 2013* Dupa ce restantele Ligii 1 programate in 2013 s-au jucat clasamentul primelor 5 locuri arata asa :

  1. Astra Ploiesti             42 puncte
  2. Petrolul Ploiesti       40 puncte
  3. Steaua Bucuresti      39 puncte (are doua meciuri mai putin jucate. Vezi, restantele ligii 1 sezonul 2013)
  4. Pandurii Tg, Jiu        34 puncte
  5. Dinamo Bucuresti    32 puncte

Related Posts

claudiu

O prezenta ocazionala in web-ul romanesc.

This Post Has 2 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.