Ma gandesc sa imi schimb domeniul

De ceva timp ma gandesc la niste schimbari in online. Cum taxa de mentenanta anuala pentru domeniile .ro a fost introdusa, o sa renunt la cel putin un domeniul .ro, sau mai multe.

O alta treaba pe care vreau sa o fac este sa reorganizez pachetele de hosting (deja am renuntat la un domeniu hostat undeva prin Dublin).

Si ce este cel mai important, vreau sa dau drumul la un blog personal, unde sa sriu despre mine, deapre cariera, despre vacante si despre ce mai fac eu in timpul liber. Cel mai dificil lucru in treaba asta este alegerea domeniului, fiind un asa spus “one time choice”.

Sa fie ceva legat de numele meu, sau un acronim care sa reprezinte ceva?! Si apoi TLD-ul, sa aleg ceva clasic cum ar fi .ro .com, sau sa aleg un TLD mai putin consacrat, precum cele introduse nu cu mult timp in urma:

 • .hobby
 • .travel
 • . tech

Ce sa fie, ce sa fie!

Related Posts

claudiu

O prezenta ocazionala in web-ul romanesc.

This Post Has 7 Comments

  1. Pentru ca vreau sa combin treaba cu personal si cariera, ma gandeam la altceva decat ro. Si sa adaug un subdomediu ro, unde sa am aceelasi lucru ca si pe root dar in romana (ma gandesc la un blog in elgleza).

 1. Nu sunt vreun expert SEO, dar din ce am tot citit daca ai site-ul in Romana e bine sa fii pe .RO, si daca scrii ai in engleza sa iei un domeniu .COM. Mai sunt si alte cazuri, gen .EDU, dar nu cred ca se aplica in cazul unui blog.

 2. Mergi pe brendul tău, părerea mea. Dacă vrei să treci “destept” pe .ro, ar fi binevenit. Dacă vrei te pot ajuta cu chestia aceasta gratuit, transferul de pe .net pe .ro. Doar domeniul să ți-l achiziționezi tu.

  Nu căuta să te focusezi pe o nișă anume. Sunt și așa numitele “tent-bloguri” în care se scrie despre varii subiecte și merg foarte bine.
  Cel mai important e să fii tu însuți!
  Baftă!

  1. Iti multumesc pentru suport. Chiar de la inceput am vrut sa merg pe .ro doar ca era deja luat si nu am gasit alt nume mai potrivit. Ma gandesc frecvent la nume de domeniu si verific disponibilitatea pe .ro … Ghici ce, sunt deja ocupate.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.