Sa plece Taxi, sa vina Uber

Nu sunt mare fan al calatoriilor cu taxi, si nu urc de mai multe de 15 ori pe an intr-un taxi.

Nici impotriva lor nu sunt, dar cand ii vad opriti pe strada in asa fel incat sa incurce circulatia, sau ca urca pe trotuar de trebuie sa-i ocoleasca pietonul si de multe ori nu are loc de un alt taxi… ori cand ii vad cu privirea de tampi ca n-au sa-ti dea rest… Ca sa nu mai vorbesc cand ii aud ca nu merg unde vrei tu sa ajungi pentru ca este cursa scurta, atunci I-AS DESFIINTA!

In urma cu doua zile citeam ca americanii vin cu Uber, o aplicatie pentru smartphone care faciliteaza comunicarea dintre conducatorii auto si cei aflati in cautarea unui mijloc de transport pentru a ajunge la destinatia dorita. Aplicatia ar calcula tariful in timp real, in functie de distanta, de trafic si de viteza de deplasare. Contravaloarea calatoriei va fi retinuta de pe cardul “clientului”, intr-un depozit virtual pe care conducatorul auto il are la Uber. Ulterior (probabil cand se va strange o suma anume) acesta va primi o parte din bani pe cardul sau. O cota parte din tariful achitat ramane celor de la Uber.

Nustiu daca in Romania exista cadrul legal pentru implementare oportunitatii oferite de Uber, si nici nustiu preturile la care va ajunge calatoria cu un conducator uber. In mod normal ar trebui sa fie mai ieftina, macar cu 40%, fata de cat te-ar costa sa mergi cu masina personala. Altfel … de ce ai apela la serviciile lor ?

Related Posts

claudiu

O prezenta ocazionala in web-ul romanesc.

This Post Has One Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.