Am facut treaba luna asta

Rework
Sursa poza: npmawesome.com

Patania pe care am avut-o cu contul de paypal in urma 10 zile a avut un efect pozitiv, zic eu, asupra viziunii pe care o am despre mediul online. Am inceput sa imi organizez activitatile intr-un mod mai eficient. Cum? Pai, am renuntat renuntat la cele mai putin importante si asa am mai mult timp pentru cele cu adevarat importante.

Intr-un fel se poate spune ca am ajuns sa ii dau dreptare lui Bill Gates, care prin anii ’90 spunea:

Before doing something perfect, do something perfectible!

Prin urmare, am facut o lista a conturilor online importante si am schimbat parolele. In locul unor parole de 6-8 caractere am trecut la parole de 9-14 caractere. Desigur! asta s-a intors in doua randuri impotriva mea. Am avut conturi la care a trebuit dau click pe “I forget my password” de cate doua ori in ultima saptamana. Dar trece si asta, ma obisnuiesc cu timpul si nu mai uit parola (este exclus sa-mi notez parolele intr-o agenda). Ma gandesc sa adopot politica bancilor si a multinationalelor, cea cu schimbarea parolelor o data la 3 luni, dar asta parca este prea de tot.

O alta masura de precautie pe care mi-am luat-o a fost sa fac curat in mail-uri. Aveam unele cu cate peste 10000 de mails necitite! Evident, de la diverse newslettere la care am ajuns sa ma abonez in ultimii ani. Am sters tot, am dat chiar unsubscribe la unele. In putine cuvinte, renunt la mizerii! Probabil voi renunta si la o parte dintre adresele de email.

P.S: Probabil ca dimineata mai gasesc cate ceva de updatat la articolul asta.

About claudiu 195 Articles
O prezenta ocazionala in web-ul romanesc.

3 Comments

  1. Am facut si eu asta acum ceva timp, n-am avut vreo patanie dar am zis sa fiu precaut. Problema este ca eu nu-mi scriu undeva conturile si parolele ca sa le tin minte ci pur si simplu incerc sa le retin, cu toate că nu-mi prea iese și mereu se lasă cu “I forgot my password”. :))

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.