Aventura din seara de 18 mai a inceput in jurul orei 18:30 cu o vizita la Palatul Voievodal Curtea Veche situat in inima Bucurestiului pe strada Franceza numerele 25 – 31. Palatul Voievodal, o constructie care s-a remarcat doar prin racoarea oferita de beciurile de culoarea caramizie! In interiorul beciurilor… expozitie de arta (contemporana, cred), unde am remarcat valize pline cu becuri sau pliculete de ceai folosite, si un caine cersetor.
A urmat apoi o tentativa de vizitate a Muzeului National de Istorie a Romaniei, muzeu situat in Calea Victoriei numarul 12. Aici, surpriza, muzeul era inchis, pe motivul ca “este prea multa lume in interior si sa nu ne sufocam”, si un rand de aproximativ 5 metrii.
Am continuat cu Muzeul National al Hartilor si Cartii Vechi (situat in strada Londra numarul 39), unde fotografiatul a fost interzis … Pe langa harti vechi care sunt “agatate” pe pereti am vazut doua sau trei carti si un glob mare-mare (aproximativ un metru cub) care a fost facut cadou de unul dintre presedintii Frantei lui Ion Iliescu. Acesta di urma donandu-l Muzeului National al Hartilor si Cartii Vechi.
Muzeul National al Aviatiei Romane situat in strada Fabrica de Glucoza numerele 2 – 4. Aici, pasionatii aveau ce vedea, singura neplacere fiind cauzata faptul ca parcul muzeului nu era luminat …
A urmat o scurta vizita la Muzeul Cailor Ferate Romane situat in Calea Grivitei numarul 193 (aproape de Gara de Nord), si o tentativa de a vizita Muzeul National al Pompierilor “Foisorul de Foc”. Datorita aglomeratiei, acesta din urma, precum si celelalte muzee deschise cu ocazia evenimentului Noaptea Muzeelor Deschise 2013 au ramas pe alta data …
Tare mi-as dori sa vizitez capitala, mai mult muzeele care sunt cunoscute si prin zona mea. In orasul meu sunt foarte putine muzee, nu prea ai ce vizita dar sigur ramai cu o impresie frumoasa cand vizitezi Memorialul.
Cunosc si eu problema cu putine muzee in oras 🙁
In plus, in Romania mi se par foarte scumpe intrarile la muzee, iar multe dintre muzee nu au mai nimic de oferit.