Marele Canion al Fluviului Colorado

Marele Canion
Sursa poza: jurnalspiritual.eu

Innainte de a continua vreau sa ma asigur ca amandoi intelegem aceelasi lucru prin canion. Conform dictionarului explicativ al limbii romane, un canion este definit ca fiind o prapastie adanca intre doi pereti verticali, formata de puhoaiele unui rau in stanca unui munte.

Marele Canion al Fluviului Colorado se situeaza in nordul statului Arizona si a fost sapat in Platoul Colorado de catre fluviul Colorado. El are o lungime de 446 km si o adancime de pana la 1600 de metrii. Marele Canion, cum mai este el numit, a dat nastere unuia dintre primele parcuri nationale din Statele Unite, Parcul National al Marelui Canion.

Parcul National a fost inaugurat la data de 26 februarie 1919 si are o suprafata de aproape 5000 de kilometrii patrati.

Pentru turisti cea mai mare atractie o reprezinta pasul spre cer (en. Skywalk), care nu este altceva decat o pasarela de sticla sub forma de potcoava, situata la peste 1300 de metrii deasupra raului Colorado. Fiind vorba de un parc national, exista reguli foarte stricte pentru turisti. Astfel, scoaterea din parc a oricaror suvenire, camparea si focul in alte locuri decat cele special amenajate, utilizarea apei din paraiele parcului (si nu numai) sunt STRICT interzise. Aruncarea gunoaielor este deasemenea permisa doar in spatii special amenajate.

About claudiu 195 Articles
O prezenta ocazionala in web-ul romanesc.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.