Zimbraria Neagra de la Bucsani

Rezervatia de zimbri de la Bucsani este situata in judetul Dambovita la o distanta de aproximativ 20 de km de Targoviste si o distanta cuprinsa intre 74 si 99 de km fata de Bucuresti (in functie de traseul ales).

Zimbraria Neagra a fost infiintata in anul 1983 si la data scrierii acestui articol detinea un numar de 16 zimbri primiti de la rezervatia din Hateg, dar si rezervatii din strainatate, Polonia si Bulgaria. In prezent, rezervatia se intinde pe o suprafata de 160 de hectare si detine cel mai mare numar de zimbrii din Romania.

Zimbrii sunt animale salbatice de talie mare care fac parte din familia bovinelor, avand gatul si barbia acoperite cu par lung. Adultii ajung pana la o lungime de 2.5 metrii si o greutate de peste o tona si jumatate, ei reprezentand astfel cel mai mare de pe uscat din Europa. Din fauna Romaniei, zimbrii au disparut inca din secolul al XVIII-lea, ei mai regasindu-se doar in rezervatiile naturale.

Pe o raza de 20 de kilometrii in jurul zimbrariei de la Bucsani se mai poate vizita:

  • Ruinele Conacului Vacarestilor;
  • Casa Memoriala Ion Luca Caragiale;
  • Catedrala Arhiepiscopala Targoviste;
  • Muzeul Tiparului si al Cartii Vechi Romanesti din Targoviste;
  • Biserica Filipestii de Padure;
  • Turnul Chindiei.
About claudiu 195 Articles
O prezenta ocazionala in web-ul romanesc.

2 Comments

  1. Am fost la o zimbrarie in Romania cand eram in clasele primare (o excursie cu scoala). Nustiu daca a fost asta, sau alta … nu imi amintesc.
    In perioada cand am scris postul intentionam sa ajung, dar pana la urma nu am mai mers. Sper ca in primavara lui 2014 sa ajung 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.